Podle statistik v uplynulém roce činily náklady na bydlení v průměru 5 706 Kč měsíčně na rodinu, což je přibližně 15,9% celkových příjmů. Více než 40% jejich čistého příjmu však 10% rodin utratí na bydlení, včetně elektřiny.
VícePodnikání v pohostinství
První cíl je kvalita, zisk pak přijde sám.
Cyril Northcote Parkinson
Turistický ruch je v České Republice, v Praze nadvakrát, jednou z nejvíce prosperujících oblastí podnikání. Česká Republika a její velká města mají tradice a architekturu zakořeněnou v hluboké historii. Návštěvníci z blízkých i vzdálených zemí navštěvují místní kraje kvůli jejich památkám i specifické české kuchyni. Hotelová zařízení, restaurační provozy, bary – poptávka stále překračuje dispozice a my vám ukážeme, jak být na očích.
Provoz kavárny, či restaurace není jen otázkou prostoru a několika zaměstnanců. Pokud se u vás mají návštěvníci cítit pohodlně, potřebujete nápad, styl a srdce. Naši odborníci s letitými zkušenostmi v tomto oboru vám pomohou dodat vašemu zařízení duši. Jiný podnikatelský záměr vyžaduje restaurace, jiný zase kavárna, poradit vám však dokážeme v obou dvou případech. Nemusíte se obávat starostí se zařizováním provozovny, byrokracií a papírováním – nám je tato sféra přirozená a vše za vás vyřídíme. Pomůžeme vám s optimalizací plánů, uvedením na trh i zviditelněním se. Rádi vám poradíme jak založit následně si otevřít a provozovat kavárnu, která bude vydělávat. Stejně tak dobře vám dokážeme poradit při založení a následném provozu restaurace.
Najdeme mezery ve vašem podnikání a zacelíme je. Najdeme mezery v podnikání konkurence a pomůžeme vám jich využít.
Příklad realizace: EACA ASBL – manual for opening a restaurant and marketing research
Klient: zahraniční investor, který hodlá otevřít restaurace Thajské kuchyně v Praze.
Cíl projektu: Vytvoření manuálu pro otevření Thajské restaurace (právní, finanční, daňové a registrační procesy), marketingový výzkum (hospodářská soutěž, zvyky, analýza dodavatelů).
Výsledné řešení: Výzkum konkurence a vývoj budoucí koncepce restaurace. Byly popsány vhodné formy právnické osoby pro prováděni tohoto druhu činnosti na území České republiky s vysvětlením organizačních otázek při zakládaní společnosti, popsány procesy zdanění, finanční a vládní kontroly, byly analyzovány dodavatele na trhu, vytvořen „portrét spotřebitele“. Tento manuál je podrobná charakteristika všech důležitých kroků s detailním popisem, které investor potřebuje vědět, aby přijal rozhodnutí o nezbytnosti a proveditelnosti otevření restaurace v Praze.